Ärtyneen suolen parantaminen, osa 7: Ruokaremontin 1. vuoden liharuokia

Kuumenna voita ruskettumispisteeseen paistinpannulla, Ripttele paprikajauhetta reilusti, heilauta pannua mausteen leviämiseksi voisulaan. Anna seoksen kuohahtaa.

Paista lihat, pippuroi, suolaa. Siirrä tarjoiluastiaan.

Lisää pannulle vettä tai kermaa, kaavi pannun pohjan paistomaut nesteeseen. Keitä, kunnes sakenee tai nestettä haihtuu. Kaada kastike lihapalojen päälle.

Tee murekepohja lisäämällä 1 dl:n nesteeseen suolaa, mausteita, kourallinen kaurahiutaleita, muna. Sekoita.

Lisää vaihtelun tai maun mukaan kourallinen porkkanaraastetta tai parmesaaniraastetta. Lisää jauhelihaa 300-400 g. Vaivaa mureketaikina hyvin.

Laita uunivuokaan, tiivistä massa taputellen. Paista 200*- 220* noin 40-60 min.

Broilerinfileitä, greippilohko, roseepippuria, timjaminoksia, suolaa

Ruskista voita kevyesti pannulla. Purista siihen greippilohkon mehu. Paista fileet, mausta roseepippurilla ja suolalla. Muutama timjaminoksa päällä antaa sopivan makusäväyksen.

Kanapojan jauhelihaa vajaa kilo, raastettua parmesaania kourallinen, puolikas tölkki hyvälaatuista tomaattimurskaa, persiljaa, ruohosipulia, suolaa, pippuria

Luomusikanautaa 2 pkt, creme fraichea puolikas purkki, muna, puolikas raastettu porkkana, kourallinen kaurahiutaleita, paprikajauhetta, persiljaa, ruohosipulia, pippuria, suolaa

Yhdistä kaikki aineet, sekoita hyvin. Muotoile murekkeeksi uunivuokaan tai levitä murekemassa vuokaan tasaisesti. Paista 220* reilu tunti.

Sekoita kaikki hyvin massaksi, paista murekkeena uunivuoassa 225*, 45-60 min.

600 g lampaan-/karitsanjauhelihaa, 1/2 dl kermaa, kaurahiutaleita pieni kourallinen, pala raastettua parmesaania, muna, meiramia, pippuria, suolaa

Sekoita kermaan muna, raastettu parmesaani, mausteet, kaurahiutaleet. Lisää jauheliha, sekoita hyvin. Kastele käsiä välillä kylmään veteen tai lirauta tippa öljyä käsille, kun pyörittelet lihapullia, jottei murekemassa tartu niin helposti käsiin. Paista pannulla voissa tai uunipellillä uunissa 225*.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *