Pannulla paistettu maukas lohi
lohipaloja, sitruunaa 1/4 lohko, suolaa, pippuria, tilliä,, voita
Purista kalapaloille sitruunasta tippoja. Ripottele päälle pippuria ja tilliä. Kuumenna voi pannulla lähelle ruskistumista. Purista loput mehut sitruunasta pannulle, heilauta pannua voin ja mehun sekoittumiseksi. Vähennä lämpö puoleen, paista kalapalat. Suolaa, siirrä kalat tarjoiluastiaan. Kaada tilkka vettä pannulle, kiehauta, kaavi paistomaut pohjasta nesteeseen ja liruttele paistoliemi kalan päälle.
Uunisiika tai -kuha
siikaa tai kuhaa, sitruunan mehua, maustamatonta tuorejuustoa, ruukkutilliä ja -ruohosipulia, suolaa, pippuria
Laita kalaa uunivuokaan, purista sitruunamehua päälle. Pippuroi ja suolaa kevyesti. Laita päälle reilusti tuorejuustoa ja ruko silputtua tilliä ja ruohosipulia. Paista uunissa 175*, kunnes näyttää kypsältä.
Perusuunilohi
lohifilee, lime tai sitruuna, tilliä, oreganoa, merisuolaa, pippuria
Viiluta lohifilee, purista päälle limen tai sitruunan mehua. Suolaa ja pippuroi, ripota päälle kuivattua tilliä runsaasti. Laita filee pellille leivinpaperin päälle nahkapuoli ylöspäin. Lohen liha säilyy näin mehevänä. Paista 200* , kunnes nahka alkaa kupruilla ruskean rapeana. Ota kala uunista, irrota nahka. Kaavi ruskea rasva pois kalan pinnalta. Se maistuu helposti kalanmaksaöljyltä. Ripottele päälle oreganoa. Voit käyttää kalaa vielä uunissa hetken.
Uunikirjolohi ja myskikurpitsaa
Kokonainen kirjolohi, sitruunan mehua, tilliä, kesäsipulin varsia pilkottuna, suolaa, pippuria, myskikurpitsa, öljyä, suolaa
Laita 200* uuniin kokonainen kirjolohi, jonka sisälle on valeltu sitruunamehua, ripoteltu suolaa ja laitettu runsaasti tilli- ja sipulinvarsisilppua. Kuori myskikurpitsa. Puolita pituussuunnassa, kaavi siemenet pois, kuutioi. Laita uunipellille kalan viereen, pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa. Paista kypsäksi.
Lohikeitto kahdelle
6 perunaa, 2 porkkanaa, 300-400 g lohta, puoli purkkia kermaa, laakerinlehti. kokonaisia pippureita muutama, tilliä, ruohosipulia, persiljaa, suolaa, voinokare
Keitä peruna- ja porkkanapalat kypsiksi vedessä, jossa on laakerinlehti ja pippurit. Lisää lohipalat, kypsennä. Lisää yrtit, kerma ja suola. voinokare. Sekoita, anna makujen hetki tasaantua kannen alla.
Vastaa